Park İnşaat'tan Konya Akören'e 157 konut ve ticaret merkezi

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından, Konya’nın Akören İlçesi, Ağalar Mahallesi’nde inşa edilecek 157 konut     ve ticaret merkezi inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi ihalesini Park İnşaat aldı.

Yükseklikleri zemin+3 olan projedeki konutların 125’i 2+1, 32’si ise 3+1 planında inşa edilecek.

 

 

1989’dan bugüne kadar binlerce m2 inşaat gerçekleştirerek binlerce aileyi ev sahibi yapan sektörün öncü kuruluşlarından biri olan, Park  İnşaat önemli bir toplu konut projesine daha imzasını atıyor. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından, Konya’nın Akören İlçesi, Ağalar Mahallesi’nde yaptırılacak 157 konut     ve ticaret merkezi inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi ihalesini alan Park İnşaat,  yaklaşık 400 gün içerisinde projeyi Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığına teslim edecek.

 

 

Modern Mimari Anlayış

Cephe tasarımlarında modern mimari anlayış hâkim kılınarak geleneksel konutlarda yer alan mimari cephe elemanları modernize edilerek kullanılan konutlarda zemin kat seviyesinde taş kaplamalar kullanılacak. Projede büyük ve estetik pencereler ile gün ışığından daha etkin yararlanmak amaçlanmaktadır.