Genç Mimarları Yalnız Bırakmadık

GENÇ MİMARLARI MEZUNİYET GÜNLERİNDE YALNIZ BIRAKMADIK

Gaziantep Üniversitesi Mimarlık Fakültesinde öğrenim gören ve eğitimlerini başarı ile tamamlayan genç mimarları Park İnşaat ailesi olarak mezuniyet günlerinde yalnız bırakmadık.   

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Mimarlık Fakültesinde mezuniyet heyecanı yaşandı. Park İnşaat genç mimarları bu özel günde yalnız bırakmadı ve mezuniyet töreni programına sponsor olarak destek verdi. Park inşaat tarafından genç mimarlara mezuniyetleri anısına özel olarak hazırlanmış çizim kalemleri hediye edildi.

Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Konferans salonunda gerçekleşen mezuniyet programına  Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Özakça, Gaziantep Mimarlar Odası Başkanı Bekir Sıtkı Severoğlu, Park İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Emre Yıldırım, Satış ve Pazarlama Müdürü Alper Çelik, Mimarlık Fakültesi Öğretim üyeleri öğrenciler ve aileleri katıldı.

Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak mezuniyet töreninde akademik personele hitaben yaptığı konuşmada “Siz çok değerli hocalarıma, öğrencilerimizin üniversiteye ayak bastıkları andan itibaren; onlara 3 boyutlu düşünmeyi, görmeyi, tasarlamayı, yaşamsal ihtiyaçları tespit etmeyi, planlamayı, uygulamayı ve sürdürülebilirliği öğrettiniz. Bunlarla da kalmadınız bireysel sorumlulukları, ekip çalışmasını, örnek bir model olmayı da öğrettiniz. Çabalarınızdan ve özverinizden dolayı hepinize ayrı ayrı saygılarımı sunuyorum” dedi. Bakbak, genç mimarlara meslek hayatlarında başarılar dileyerek, “Değişim ve demokrasi fikrinin lokomotifi sizler olun, bu ideallerinizle de dünyaya örnek olun. Bu ülkenin sizin dinamizminize ihtiyacı var. Unutmayın, Türkiye’nin en büyük gücü, milletimizin en büyük umudu sizlersiniz” şeklinde konuştu.

 

Gaziantep Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Özakça ise öğrencilere meslek hayatlarında başarılar dileyerek; çocukları mezun olan anne babalar kadar, kendilerinin de heyecanlı olduğunu, topluma genç mimarlar kazandırmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Törende daha sonra bölüm birincisi Mine Özovacı, kürsüye gelerek teşekkür konuşması yaptı. Konuşmaların ardından derece ile mezun olan öğrencilere plaket ve hediyeler verildi.

Tören sonunda Fakülte Dekanı Prof. Dr. Mustafa Özakça, katkılarından dolayı Park İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Emre Yıldırım’a teşekkür ederek günün anısına Plaket takdiminde bulundu.